گروهی از مدیران رسانهها، اساتید دانشگاه و روزنامهنگاران با میرحسین موسوی دیدار کردند.
به گزارش خبر آنلاین به نقل ازخبرآنلاین موسوی در این دیدار گفت:ما در انتخابات قدرت همگانی را تجربه کردیم؛ قدرتی که میتواند هیچ قید و بندی نداشته باشد، برای همین میخواهیم با یک مرکزیت کوچک سیاسی متشکل از برخی چهرههای سیاسی زمینه تولد یک هویت بزرگ اجتماعی را ایجاد کنیم. به عبارتی جایگزینی هویت اجتماعی به جای یک هویت سازمانی در چشمانداز آینده وجود دارد و در این مسیر استفاده از اجماع قانون اساسی بسیار کارساز است.
وی ادامه داد: اگر به این شکل عمل شود، ضریب آسیبپذیری نیز کاهش مییابد. تجربه نشان داده است که احزاب در ایران آسیبپذیر هستند اما اگر هویت اجتماعی شکل گیرد، نمیتوان آن را از حرکت بازداشت، چون زندگی در هر نقطهای از ان که قطع شود بقیه اجزا به زندگی خود ادامه میدهند؛ یعنی اگر در این حرکت ملی 10 نفر نیز کنار زده شوند باز هم این جریان میتواند حرکت کند. جالب اینجا است که قانون اساسی نیز این به هویتسازی اجتماعی تاکید کرده است.
میرحسین موسوی در ادامه سخنانش با اشاره به این که اصل مردم هستند، یادآور شد: قدرت همیشه میل به مطلق شدن دارد و تنها تحرکات مردمی میتواند این میل را مهار بزند. برای همین حضور مردم در شکلگیری گفتمان موردنیاز در صدر نیازها قرار دارد، آن هم در وضعی که این روزها حتی حضور فردی مثل هاشمی رفسنجانی را نیز تحمل نمیکنند.
وی در تحلیل چنین شرایطی که آستانه تحمل در آن کوتاه شده است، گفت: در چنین شرایطی آگاهی مردم میتواند سرنوشتساز باشد. باید مردم را آگاه و پیرامون گفتمانی رو به کمال نگه داشت تا مشکلات در آینده رشد شدیدی نداشته باشند.
وی گفت: این رویکرد در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری موردنیاز است، چون از این پس با دولتی سر و کار داریم که نخبگان تمایلی برای کار کردن در این دولت ندارند و از سوی دیگر دولت نیز تمایلی برای استفاده از تجربه نخبگان ندارد، این یعنی فقدان کارآمدی و مشروعیت که هم میتواند مشکلات داخلی را افزایش دهد و هم زمینه رشد مشکلات خارجی را دامن بزند.
میرحسین موسوی تصریح کرد: در این شرایط تحرکات نمایشی دولت نیز نمیتواند جوابگوی حل مشکلات باشد و بدون شک پیامد فعالیتهای دولت بخشهای زیادی از نظام را در تیررس اتهامات قرار میدهد. برای همین تنها شانسی که برای برون رفت از این بحران وجود دارد اهمیت دادن به علاقه مردم است؛ علاقهای که با جمع شدن حس اعتراضهای مدنی در کنار تدبر میتواند زمینه شکوفایی سیاست را در آینده مهیا کند.
موسوی با اشاره به این که آینده پر از نشاط سیاسی خواهد بود، گفت: راه برونرفت از بحرانهای موجود بازگشت به خواست واقعی مردم است.